Is dives vocatur, qui sua sorte contentus est.
Bogat je tisti, ki je zadovoljen s svojo usodo.
Latinski pregovor
Vstop v:

Pomen energij barv

Moja lastna osnovna barva

V vsakem delu našega telesa obstaja posebna barva, ki delovanje tega dela vzpodbuja in obratno. Če torej poznamo delovanje in vpliv barv na naše telo, pomeni pravilna izbira barve pozitivni vpliv na harmonizirano in uravnovešeno delovanje našega telesa.
Barve vplivajo na nas tudi na naš notranji svet, čustvovanje. Žive barve nam vračajo optimizem, radost, občutek živosti. Določene barve pa ravno nasprotno v nas vzbudijo nelagodna občutja, potrtost, žalost, tudi jezo. Naše telo je dobesedno prežeto z barvami. Vsaka barva ima značilno vibracijo in kot taka ima zdravilne učinke.
Vsak organ v telesu rezonira v svoji barvi, pri tem te zakonitosti veljajo za vse ljudi. Od stopnje moči barve posameznih organov pa je odvisno, kakšna bo naša lastna OSNOVNA – popolnoma individualna barva. Posamezniku lastna osnovna barva se spreminja glede na dogajanja v telesu. Sprememba osnovne barve je indikator porušenega ravnovesja oz. bolezni na določenem delu telesa oziroma organu. Obolelemu organu je potrebno vrniti njegovo lastno barvo, torej zdravje.

Energije barv  


Bela energija
Je manifestacija čistih in enakomerno razporejenih sedmih barv (rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, indigo, vijolična). Bela barva teče skozi človeka enakomerna, če živi čisto in enakomerno skozi vseh sedem nivojev - energetskih centrov.  Več..

Rdeča energija
Je temelj, prva osnovna energija.
Barva profesionalnosti - organizacije, poslovnosti, politike,  direktna in natančna. Zajema vse poklice, pri katerih delo ustvarja fizične rezultate (ekonomija, kmetijstvo, trgovina, vsa industrija ipd.).V svojih nepravih oblikah je tudi barva vojne. 
Element rdeče barve je zemlja. Več..

Oranžna energija
Energija, ki da življenje. Oranžno sestavljata rdeča in rumena.
Barva plodnosti, spolnosti, mistike in podzavesti. Je tudi v povezavi s srebrno barvo, torej z Mesecem.V času polne lune je oranžne energije največ in takrat je plodnost največja. Več..

Rumena energija
Omogoča življenje ali zavest o življenju. Je druga osnovna energija, je barva zavesti, energije, moči in seveda magije.
Rumene barve so vsi športi in vse zvrsti borilnih veščin, del politike, poslovnosti, zdravilstvo, vsedelo, ki vpliva na zavest, torej filmska industrija, glasbena umetnost ter mentalno delo (matematika, fizika, šah in poučevanje).Več..

Zelena energija
Ta energija je življenje. Sestavljata jo rumena in modra.
Zelena je barva čutenja, ljubezni, razumevanja, zdravja, lepote, harmonije in popolnosti.
Barva ljubezni je roza, zaradi tega jo velikokrat uporabljamo namesto zelene.
Na tem nivoju teče med nami vsemi komunikacija na bolj subtilnem nivoju.
Poklici te barve so vsi poklici, ki se opravljajo z Ijubeznijo, posebno pa delo brezpogojne pomoči ljudem, živalim in celotni  naravi (nuna, svetnik, glasbenik, plesalec, cvetličar, vrtnar, čebelar in ekolog ter vsi zdravju in harmoniji predani ljudje).Več..

Modra energija
Energija, ki ustvarja - barva kreacije, vibracije, molitve in transformacije energij na višji
stopnji. To je tretja osnovna energija.
Poklici so arhitekt, slikar, kipar, pek, glasbenik, skladatelj, pedagog, učitelj jezikov in umetnosti in vsi poklici,  ki se ukvarjajo s preoblikovanjem materialov.Več..

Indigo energija
Energija videnja. Barva indigo ima običajno prizvok mističnosti, čeprav je to je najbolj odkrita in zelo konkretna energija. Skozi njo je svet natanko takšen, kot je v resnici. Barva je sestavljena iz enega dela rdeče in dveh deIov modre (vijolična in modra).
Poklica s to barvo sta videc in jasnovidec. Če clovek vsaj deloma uporablja ta nivo, je že na poti k uspehu, saj zna predvideti gibanje energij v prihodnosti. Na tem nivoju bivajo vsa nebeška bitja in prav na tem nivoju pridemo v stik z njimi.Več..

Vijolična energija
Je ta, ki se veseli življenja. Pravimo ji tudi energija energij, saj združuje nebo in zemljo. To je bog, to je kozmos. Vijolična je barva zdravja in vedenja.
Poklic te barve je razsvetljenstvo (razsvetljen človek) in komik.Vijolična barva probleme najbolje rešuje, na tem nivoju karkoli delamo, naredimo največ, najbolje in v najkrajšem možnem času.Več..


* * *
Za kratek - brezplačen nasvet ali širšo obrazložitev ter izdelavo lastne terapevtske - energijske slike, kliknite tukaj.
 


2020 Zavod Fortuna Vita ©     design and developed: 2009 Aurora et Thor, d.o.o.
barvna terapija, kromoterapija, zdravilnost barv, zdravljenje z barvami.

Keywords: ključne besede:

Zdravljenje, barvna terapija, kromoterapija