Is dives vocatur, qui sua sorte contentus est.
Bogat je tisti, ki je zadovoljen s svojo usodo.
Latinski pregovor
Vstop v:

O I ching-u
Vrzi kovanec   O I ching-u   

I Ching

I Ching je nastal iz šamanske prakse prerokovanja, ki se je prenesla v staro Kitajsko, verjetno iz Mongolije. Najprej je bil to oklep želve. Šaman je postavil vprašanje in v trenutku popolne koncentracije položil oklep v ogenj. Oklep je počil in po medsebojnih odnosih razpok na oklepu je iskal odgovore.
I Ching nas vodi, da dojemamo sebe skozi nezavedno zrcalo sanj, pravljic, da iščemo smernice v starih spoznanjih, ki so se obdržala skozi stoletja in v sistemih, ki nudijo oporo in modrost v dojemanju življenja v katerem so številne vrednote zgubile svoj smisel.

Pravi cilj uporabe I Chinga je spreminjanje nas samih. Skozi spreminjanje odkrivamo naše poslanstvo. Kadar spreminjamo sebe, spreminjamo tudi okoliščine našega življenja. Te spremembe v nas neizogibno povzročijo tudi spremembe v naših življenjskih poteh.

Na osnovi spoznanj živimo bolj celovito in polno življenje. Življenjske preizkušnje sprejemamo in se učimo brez nepotrebnih bolečin in trpljenja.

Zgodi se preborat. Na stvari gledamo vedno bolj iz pozitivne plati in slabi dogodki nas ne potrejo, saj nenehno iščemo najboljšo pot naprej. Naš um in zavest pričneta delovati skupaj v smislu večje samodiscipline.

»Zares svoboden človek je tisti, ki doseže svoje sanje, ne da bi se zanašal na druge.«
Lao Ce

 


2020 Zavod Fortuna Vita ©     design and developed: 2009 Aurora et Thor, d.o.o.
Starodavna kitajska modrost. Izvor in namen. Metanje kovanca. Usoda. Prerokovanje. Napovedovanje usode. Napovedovanje prihodnosti.

Keywords: ključne besede:

KOLO USODE