Is dives vocatur, qui sua sorte contentus est.
Bogat je tisti, ki je zadovoljen s svojo usodo.
Latinski pregovor
Vstop v:

Druidske karte
Vpogled - Druidi   Druidske karte   

Druidi

Druidi so bili svečeniki in svečenice. Čeprav so bili od krščanskih časov naprej druidi identificirani kot čarodeji in zakljinjalci, so v predkrščanskem času bili združba intelektualcev, filozofov, sodnikov, šolancev, zgodovinarjev, doktorjev, vidcev, astronomov in astreologov.
Beseda "Druidae" je keltskega izvora.
Rimski pisatelj Pliny Starejši ( Gaius Plinus Secundus) je verjel, da vsebuje tudi grško besedo "drus", ki pomeni hrast. "Dru-wid" pa kombinira besedi hrast in znanje/vedenje ("wid" pomeni videti ali vedeti).
Hrast je bil druidom pomembno sveto drevo. V keltski družbi je naziv druid dobil učenjak ali učenjakinja, ki sta posedovala "znanje hrasta".

Druidi so se razvili iz starodavnih keltskih plemen v času, ko je moral človek živeti v močnem stiku z naravo, da je preživel. Z svetlobo ob ognju pripovedovalca (pravljičarja) in melodiji harfe so Druidi ustvarjali sanje o magiji za svoje ljudi. Zbirali so se globoko v gozdovih, združili misticizem in filozofijo, svoje vedenje in znanje. Njihov duh je izhajal treh plim morja, svetlobe sonca, vetra v hrastovi krošnji in joku srnjadi.
Tako so ustanovili institucijo, ki je navdajal z duhom, strašila in povzdigovala njihov svet. Druidi so prevzeli vlogo sodnikov, zdravilcev, čarodejev, mistikov in kleričnih šolnikov, bili so verska inteligenca svoje kulture. Da so postali druidi, so se študenti zbirali v velike skupine kjer so jih inštruirali in trenirali do dvajset let. Mitologija govori, da so imeli druidi magične sposobnosti kot so posvečanje in sreča, kontroliranje vremena, zdravljenje, prerojevanje in spreminjanje oblike v različne oblike živali.
Njihova izobrazba je bila tako velika, da so bili na koncu šolanja enciklopedija na dveh nogah. Dobra beseda za njih je svečenik. Rimljani jih niso nikoli tako klicali ker druidi niso vodili maš kot jih vodijo duhovniki v cerkvah. Raje so imeli naravno področje nekako tako kot šamani.

Druidske karte - Živalsko preročišče

Druidi so globoko spoštovali živali kot svete vodnike, varuhe in zaščitnike. Ta niz kart je vir modrosti, ki jo izvablja iz izvira starodavnega keltskega izročila. Iz njega lahko prejemate zdravljenje, moč in vodstvo za svoje življenjsko potovanje. Avtorji in umetniki so vsi člani reda bardov, ovatov in druidov, ene najširših mednarodnih druidskih skupin.

 


2020 Zavod Fortuna Vita ©     design and developed: 2009 Aurora et Thor, d.o.o.
Druidske karte. Njihov izvor in namen

Keywords: ključne besede:

KOLO USODE