Is dives vocatur, qui sua sorte contentus est.
Bogat je tisti, ki je zadovoljen s svojo usodo.
Latinski pregovor
Vstop v:

Astrologija
Astrologija izvira iz latinske besede "astrum", kar pomeni zvezda. Astrologija je starodavni sistem, ki na podlagi položaja planetov na nebu proučuje človeške lastnosti, karakteristike in njegove aktivnosti. Predstavlja ključ za razumevanje človekove preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.
 
Zgodovina astrologije sega daleč v preteklost. Znanstveniki so odkrili, da so najstarejši zapisi o Luninih menah stari okrog 17.000 let. Vse stare civilizacije so astrologijo vedno spoštovale in jo razvijale. Spremljamo jo vse od babilonskih, do grških in rimskih horoskopov. V preteklosti se je z astrologijo ukvarjalo veliko ljudi, ki jim v zgodovini pripada posebno mesto. Astrološke napovedi so bile namenjene kraljem, plemičem in navadnemu človeku. 
 
Osnovni pojmi, preko katerih interpretiramo astrologijo so znamenja, planeti, hiše in aspekti. S pomočjo astrologije boste po lažji poti prišli do globokih ugotovitev in smernic, ki bodo olajšale Vaše življenje.
 
Astrologija in karta sama po sebi je portret posameznika. Običajno je rojstni horoskop narisan na okroglem kolesu. Astrologija ima kolo, ki je razdeljeno na dvanajst segmentov, ki se imenujejo hiše. Vsak planet predstavlja posebno vrsto energije. Kako uporabite te energije pa je odvisno od vas. Planeti v vaši karti vam ne nalagajo kaj morate storiti. Astrologija kaže značilnosti in značajske poteze, ki dodatno določajo vašo osebnost. Kvalitete znamenja v kombinaciji z energijami planetov kažejo, kako naj bi lahko uporabili energijo in jo razvili na najboljše načine.
 


2019 Zavod Fortuna Vita ©     design and developed: 2009 Aurora et Thor, d.o.o.
Astrologija izvira iz latinske besede "astrum", kar pomeni zvezda. Astrologija je starodavni sistem, ki na podlagi položaja planetov na nebu proučuje človeške lastnosti

Keywords: ključne besede:

astrologija